BiH Vijesti

Čović i Plenković razgovarali o političkoj situaciji u BiH

Prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović razgovarao je u Zagrebu s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem o odnosima dviju država te o aktualnoj političkoj situaciji u BiH.

Važnim su ocijenili otvorenu komunikaciju i rješavanje svih otvorenih pitanja u duhu dobrosusjedskih odnosa.

Čović je upoznao Plenkovića o preprekama, ali i nužnosti brzog formiranja vlasti na svim nivoima, posebice Vijeća ministara BiH. Kazao je da su legitimni predstavnici Hrvata u BiH spremni na saradnju, uz izmjene Izbornog zakona kao jedinog mogućeg načina kojim bi se osigurali i zaštitili ustavnost i demokratičnost izbornog procesa, uz uvažavanje načela konstitutivnosti i legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim nivoima.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković još jednom je iskazao punu podršku Bosni i Hercegovini u provedbi reformi usmjerenih na približavanje članstvu u Europskoj uniji. Posebno važnim istaknuo je poštivanje ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH, a osobito Hrvata kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda, saopćeno je iz ureda zamjenika predsjedatelja Doma naroda PSBiH, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!