BiH Slider Slider Vijesti

Čović: Češće se viđam sa Radončićem, nego sa Dodikom

Hrvatski član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a, Dragan Čović, danas je novinarima kazao da “činimo sve da osnažimo BiH, nikako da je podijelimo”, komentarišući pitanje novinara o njegovom navodnom dogovoru sa Miloradom Dodikom o podjeli BiH.

Na pitanje novinara o odnosu s predsjednikom Miloradom Dodikom i spekulacijama da s Dodikom dogovara podjelu BiH, Čović odgovorio kratko: “Da nije smiješno bilo bi tužno”.

Istakao je da ima korektan odnos s Dodikom, ali da se s njim ne viđa često. Kako kaže, češće se viđa s ostalim članovima Predsjedništva BiH ili Fahrudinom Radončićem.

On je rekao da lično nikada nije zastupao podjelu BiH isto kao što nije zastupao nijedan funkcioner HDZ-a. Poručio je da BiH vidi kao uređenu zemlju u kojoj je onemogućen bilo kakav oblik zloupotrebe putem kojeg neko može birati drugom političke predstavnika.

“Pogledajte kako se funkcioneri HDZ-a ponašaju u vlasti. Radit ćemo sve da osnažimo BiH, a nikako da je podijelimo. BiH se ne može podijeliti”, rekao je Čović.

Čović je rekao da mu se čini kako je kampanja koja traje izvjesno vrijeme danas pretiha. Kako kaže, HDZ BiH je jučer napravila knjigu, odnosno sažetak onog što su njihovi kadrovi učinili.

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!