Fudbal Sport Sport

Članovi Upravnog i Nadzornog odbora FK Željezničar podnijeli ostavke

Upravni odbor FK Željezničar predvođen predsjednikom Senadom Misimovićem i Nadzorni odbor, čiji je predsjednik bio Marko Dmitrović, odstupit će sa svojih pozicija nakon održavanja Skupštine, saopšteno je danas iz sarajevskog premijerligaša.

“Ponosni smo što smo pokazali da je u Klubu moguće napraviti značajne pomake naprijed, i to u vrlo specifičnoj i složenoj formi organizovanja, kakvo je po svim relevantnim parametrima udruženje građana. Klub danas ima matricu poslovanja koja podrazumijeva zakonitost, transparentnost, društvenu odgovornost i socijalnu osjetljivost, te je kao takva garant opstanka Kluba. Pokazali smo i da je moguće započeti gradnju našeg doma, naše Grbavice, uprkos svim opstrukcijama i destrukcijama”, objavljeno je na web-stranici FK Željezničar.

Istakli su da su pokazali da je budućnost Kluba u okupljanju mladih ljudi koji danas čine administraciju kluba, koja je nevjerovatnom energijom i znanjem utkala sebe u svaku ciglu i busen Grbavice, te je bila dostojan reprezent u svim poslovnim procesima Kluba.

“Nismo sretni što se put koji smo započeli i trasirali završava na kraju ove godine, ali smo istovremeno ponosni na sve sate, dane, mjesece i godine marljivog i poštenog rada poklonjenog klubu iz čiste ljubavi, vodeći se idejom da klub učinimo boljim. Da li smo donosili pogrešne procjene? Sigurno da jesmo, jer smo mnogo i radili, ali smo se trudili da grešaka bude što manje i da ih ispravljamo. Da li je moglo bolje? Sigurno da jeste, jer je klub neiscrpan potencijal i nikada se nismo zadovoljili urađenim. Da li smo ostvarili sve ciljeve? Nismo, ali smo imali i visoko podignutu ljestvicu, koja je priznavala samo izvrsnost”, saopšteno je.

(Bportal/Anadolija)

Podijeli na društvene mreže!