BiH Izdvojeno Izdvojeno Vijesti

Članovi Predsjedništva BiH u Briselu: Opredjeljenje za punopravno članstvo u EU

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović susreli se u Bruxellesu s Federicom Mogherini, potpredsjednicom Europske komisije i visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku, prenosi Anadolu Agency.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović su zahvalili Mogherini na posvećenosti institucija EU procesu europskih integracija BiH.

Ponovili su opredjeljenje za postizanje punopravnog članstva Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji. Ovo opredjeljenje je potvrđeno usvajanjem Izjave o integraciji u EU na prvoj redovitoj sjednici Predsjedništva BiH. Ovom izjavom Predsjedništvo BiH je potvrdilo oprijedjeljenost za ispunjavanje uvjeta za stjecanje kandidatskog statusa za članstvo u Europskoj uniji i za nastavak provedbi reformi u BiH.

Također prva zajednička posjeta članova Predsjedništva BiH Briselu je jasan znak da je glavna vanjsko-politička orjentacija BiH članstvo u EU.

(Bportal/Anadolija)

Podijeli na društvene mreže!