Fudbal Slider Slider Sport

Čeferin i Begić otvorili novu zgradu Fudbalskog saveza BiH u koju je uloženo 10 miliona KM

Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin i predsjednik Fudbalskog saveza BiH Elvedin Begić danas su službeno otvorili novo administrativno sjedište bh. saveza u Sarajevu.

Ovim svečanim činom, kako je istaknuo predsjendik UEFA-e, ispunjen je važan zadatak.

– Svijet se ovih dana divi rezultatima vaše reprezentacije koja se plasirala u A Ligu nacija. To je veliki uspjeh. Uz takve uspjehe lako se zaboravi kako je sve počelo. Malo koji savez u Evropi je imao težu startnu poziciju od NSBiH i svejedno ste uhvatili korak sa elitom. Zasluge idu svima i dobrom radu saveza i dobrim trenerima, talentima koje imate više nego neke druge države vaše veličine – rekao je Čeferin.

Podsjetio je još jednom na izuzetno lošu nogometnu infrastrukturu te o važnosti timskog rada bez kojeg je realizacija ovakvih projekata nemoguća.

Moderna zgrada Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, čija je vrijednost 10 miliona KM, zadovoljava sve kriterije po standardima UEFA-e i FIFA-e. FSBiH je novac za ovaj projekt dobio od UEFA-e i FIFA-e.

– Podršku koju imao od krovnih organizacija FIFA-e i UEFA-e znači nam puno i nećemo iznevjeriti njihova očekivanja i povjerenje. Bez pomoći ovih institucija, ali i pojedinaca danas ne bi bili ovdje – istakao je Begić.

Današnjoj svečanosti otvaranja nove zgrade administrativnog centra FSBiH u Sarajevu prisustvovali su vodeći ljudi svjetskog, evropskog i regionalnog fudbala.

U sklopu nove zgrade FSBiH nalazi se kongresni centar s tri sale, muzej, fan shop, trofejna sala, restoran s kuhinjom, podzemna garaža, vanjska parking mjesta za ukupno 80 vozila, fontana i zelene površine.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!