BiH Vijesti

Cazin: Obustava saobraćaja zbog snimanja filma o Srebrenici

Mnogi Cazinjani koji su se danas uputili ka Bosanskoj Krupi naišli su na iznenađenje – dio puta u mjestu Stijena povremeno je bio zatvoren za saobraćaj. Put je bio zatvoren jer se na njemu  snima jedna od najzahtijevnijih scena iz filma “Fatima-godine gencida”.

Režiser Mirsad Ademović i ekipa filma “Fatima-godine genocida” će u Bosanskoj Krajini snimati i tokom narednih mjeseci na više lokacija, zbog čega će pojedine ulice i putevi biti zatvoreni, a saobraćaj preusmjeravan na alternativne pravce.

Radoznali su se danas silno trudili da uhvate poneku fotografiju ili zabilježe snimke sa snimanja, međutim osiguranje na filmskom setu su uspješno štitili scenogtafiju i filmsku ekipu.

Stijena, Ćoralici, Krivaja i druga mjesta kod Cazina i Bihaća, identični su mjestima Konjević Polju kod Bratunca, fabrici akumulatora u Potočarima i šumi na putu spasa do Nezuka.

Darja Badnjević, Admir Šehović, Erna Begatović, Ismet Šabaredžović, Emir Ibrahimović, Hazim Mujčinović i Jasmina Ibrahimović samo su neki od glumaca koji su prisutni na snimanju.

Uskoro se očekuje pojavljivanje glumaca Mikaela Björkmana iz Šwedske i Bryna Coldricka iz Irske, čije uloge u filmu nismo uspjeli saznati. Također, uskoro će se filmskoj ekipi od ukupnih 42 glumca pridružiti i glumci Alija Aljević, Miro Barnjak, Sandra Aranđelović, Irfan Kasumović, Saša Milinković, Adem Smailhodžić, Ivo Krešić i mnogi drugi.

(Bportal/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!