Caparde kod Kalesije: Svečano otvoreno igralište i organizovan Prvi memorijalni turnir

Danas je u Capardama kod Kalesije, u organizaciji grupe građana džemata Caparde, upriličeno svecčano otvorenje sportskog igrališta i organizovan je Prvi memorijalni turnir "Sjećanje na šehide džemata Caparde".
caparde1

Projekat izgradnje igrališta u potpunosti je finansiralo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, na čijem čelu je Edin Ramić.

Također, Federalno ministarstvo je bilo i glavni pokrovitelj turnira. Ostali pokrovitelji su: Munever Avdić, Hasan Dzaferović, Zuhdija Karić i Zaim Karić.

caparde2

-Svima se ovom prilikom zahvaljujem. Posebno se zahvaljujem na uspješnoj organizaciji Muameru Omeroviću i Sadiku Mehanoviću. Ovo igralište je naš zajednički projekat, naša investicija u bolju, ljepšu i zdraviju budućnost. Uvjeren sam da će ovo igralište biti mjesto za sportske i zabavne aktivnosti svih povratnika koji gravitiraju ovom igralistu, a i šire, bez obzira iz koje povratničke sredine dolaze, kazao je u ime stanovnika Capardi Sead Kopić.

caparde3

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>