Bura zbog knjige: Trump najavio reviziju američkih zakona o kleveti

Američki predsjednik Donald Trump je izjavio danas da će njegova administracija razmotriti da li se američki zakoni o kleveti mogu „pojačati“, a nakon što je objavljena knjiga koja dovodi u pitanje njegovu mentalnu sposobnost da bude predsjednik, prenosi Reuters.

5a508fa22100003e005f75d8

- Naši zakoni o kleveti su sramotni i trebamo ih se stidjeti. Oni ne predstavljaju američke vrijednosti i poštenje i mi ćemo se time pozabaviti - rekao je Trump novinarima na početku sastanka s njegovim kabinetom.

U knjizi „Vatra i bijes - Unutar Trumpove Bijele kuće“ autor Michael Wolff dovodi u pitanje njegovo mentalno zdravlje portretirajući ga kao djete s poremećajem pažnje. Trump se i ranije žalio na zakone o kleveti.

- Dobro ćemo se time pozabaviti tako da kad neko kaže nešto što je lažno o nekome da ta osoba ima mogućnost da dobije adekvatnu odštetu i satisfakciju - rekao je Trump.

(Bportal.ba/Fena)




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>