BiH Vijesti

Bukvarević: Zejd će ostati zauvijek u našim mislima kao izuzetan borac, patriota i veliki čovjek

Salko Bukvarević, ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije BiH, za Faktor kaže kako je duboko potresen viješću o smrti Zejda Dukmenića, saborca iz Crnih labudova, koji je preminuo sinoć u porodičnoj kući.

Dukmenić je preminuo nakon kraće i teške bolesti, a neko vrijeme je bio i hospitaliziran na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

-Zejd je bio veliki branilac, patriota i naš istinski saborac. Rođen je u Hrvatskoj a živio u Njemačkoj. Iako je kao izuzetan sportista mogao ostati u drugim državama i ostvariti zavidnu sportsku karijeru, kao strani državljanin Zejd je izabrao da dođe u BiH i sa saborcima iz jedinice Crni labudovi stane u odbranu naroda i države BiH. U toku agresije na našu državu dao je ogroman doprinos. Po završetku agresije Zejd je nastavio aktivitet u sportu kroz sportsku akademiju “Zejd” ali i kroz Taekwondo savez BiH, čiji je bio predsjednik i gdje je okupljao veliki broj omladinaca. Bio je i selektor reprezentacije BiH u taekwondou. Zejd će ostati zauvijek u našim mislima upamćen kao izuzetan borac, patriota i veliki čovjek čiji gubitak će osjetiti ne samo porodica nego i svi koji su ga na bilo koji način poznavali – kazao je Bukvarević.

Zejd Dukmenić rođen je 02. jula 1964. godine u Osijeku u Hrvatskoj, a preminuo je u noći sa ponedjeljka na utorak nakon kratke i teške bolesti. Iza njega ostala je supruga i dva sina, Isa i Jahja. Dženaza će biti klanjana u četvrtak iza podne-namaza u haremu Alipašine džamije u Sarajevu.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!