BiH Vijesti

Broj izbjeglica u Sarajevu raste, kod Vijećnice se stvara veliki tabor

-Merhamet nastoji da se, u razgovorima sa nadležnim institucijama u BiH, traže i nađu najpovoljnija rješenja za zbrinjavanje migranata, među kojima su brojne porodice s djecom. Merhamet je o ovom problemu, između ostalih, razgovarao i sa predstavnicima Ministarstva za izbjegla i raseljena lica BiH. Ovim unesrećenim ljudima, koji su trenutno našli utočište u BiH, Merhamet pomaže od samog njihovog dolaska, u skladu sa svojim mogućnostima – kazao je Šahić.

Izbjeglice su, zajedno sa Šahićem, posjetili i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina, sa svojim saradnicima, te predstavnici Općine Centar. Na licu mjesta su se uvjerili da se broj izbjeglica enormno povećao, te da se postepeno na ovoj lokaciji stvara veliki izbjeglički tabor.

Rukovodstvo Općine Stari Grad apeliralo je na više nivoe vlasti da se uključe u rješavanje gorućeg problema jer prijeti opasnost da se grad suoči sa ogromnim brojem izbjeglica, na lokaciji koja nije adekvatna i ne pruža potrebne uslove, saopćeno je iz Merhameta.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši