Fudbal Fudbal Slider Slider Sport Sport

Brazilski genije objavio “oproštajno pismo” i rasplakao fudbalski svijet

Njegov brat objavio je kraj, a nasmijani Brazilac sve to je potvrdio objavom na Instagramu. Njegovo “oproštajno pismo” dirnulo je mnoge i rasplakalo fudbalski svijet.

– Hvala ti moj Bože za ovaj život što si mi dao, porodicu, prijatelje i moju profesiju. Poslije skoro tri decenije posvećenosti fudbalu, rekao sam zbogom mom najvećem snu. Snu koji se ostvario. Radio sam ono što volim skoro 20 godina profesionalno i još 10 godina kao dječak.

Živio sam intenzivno ovaj dječiji san, svaki momenat, putovanja, pobjede, porazi, himna, ulazak u tunel, svlačionicu, na teren, kopačke koje sam koristio, dobre i loše lopte, priznanja koja sam ostvario, zvijezde s kojima sam igrao, oni kojima sam se divio i oni koji i dalje igraju i kojima se i dalje divim! U svakom slučaju, sve je bilo fenomenalno. Moj otac i porodica su me podržavali mnogo da stignem ovdje. To je bio timski rad. Došli smo do kraja prve staze, ove predivne priče.

Znate me i znate da sam stidljiv i da nemam naviku da puno pričam, ali moram da se zahvalim od srca, iz duše, za sve što sam uradio i volio, svim trenerima, saigračima, vođama, navijačima koji su bili za i protiv mene, vozačima autobusa, dječacima koji skupljaju lopte, garderoberima, sudijama, novinarima… Hvala vam što smo ovu priču “ispričali” zajedno. Bez vas ništa ne bi bilo moguće.

U martu ću zvanično objaviti kako će izgledati oproštaj i kakav će biti sljedeći korak. Za sada, ovo je moja zahvalnost. Hvala vam mnogo što ste bili izvor moje inspiracije, i saradnici u mnogim pobjedama. Hvala vam za poruke podrške – napisao je Ronaldinho.

Obrigado Sr. meu Deus, por esta vida que me deste, família, amigos e minha primeira profissão!!! Após quase três décadas dedicadas ao futebol, me despeço do meu maior sonho, sonho realizado!!! Fiz o que mais amei profissionalmente por 20 anos, e 10 como formação de base. Vivi intensamente este sonho de criança, cada instante, viagens, vitórias, derrotas, a resenha, hino nacional, a caminhada no túnel, vestiário, entrada em campo, as chuteiras que usei, as bolas boas e ruins, homenagens que ganhei, os craques que joguei, os que admirei e joguei e os que só joguei no play, mas admiro até hoje! Enfim tudo foi incrível!!! Meu pai e minha família me apoiaram muito pra chegar até aqui, foi um trabalho em equipe. Chegamos ao fim da primeira etapa com uma história bonita pra contar… Vocês me conhecem, e sabem bem que sou tímido e não tenho o costume de falar muito, mas tenho que dizer a vocês muito obrigado, de coração, de alma lavada, pois fiz o que amo com a ajuda de todos, treinadores, preparadores, comissões inteiras, dirigentes, torcida a favor e contra, o motorista do ônibus, o roupeiro, o gandula, o árbitro e a imprensa. Obrigado, construímos juntos esta história, sem vocês nada seria possível… No mês de março faremos um anúncio de como será esta despedida e os próximos passos. Por enquanto, aqui vai meu muito obrigado ⚽. Aquela frase famosa “gracias vieja” por ser a minha fonte de inspiração por tanto tempo e companheiros de muitas vitórias!!! Obrigado a todos pelas mensagens e carinho!!! Um abraço forte, fui muito feliz fazendo deste esporte a minha vida e profissão.

Objavu dijeli Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinho)

Ronaldinho je u karijeri upisao 97 nastupa za Brazil u kojima je zabio 33 gola, uključujući dva na trijumfalnom Svjetskom prvenstvu 2002. godine.

Karijeru u Evropi počeo je u PSG-u u kojem ga je vodio naš proslavljeni stručnjak Vahid Halilhodžić, a najsvjetliji trenuci bili su mu u Barceloni za koju je nastupao od 2003. do 2008. godine.

Milan mu je bila posljednja stanica u Evropi. Uslijedio je povratak u Brazil i nastupi za Flamengo i Atletico Mineiro, a zadnji klub za koji je igrao bio je meksički Queretaro, za koji je zaigrao posljednji puta 2015. godine.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši