Brat Aldina Mulića: Mi smo pronašli tijelo, nismo odustajali od potrage

Tijelo Aldina Mulića nešto iza 14 sati na ušću rijeke Miljacke u rijeku Bosnu pronašao je njegov brat Armin Mulić, zajedno sa članovima porodice i prijateljima.
1000_1515419642tijelo-mulica-Bosna-bojnik-08012018-20180108155117_IMG_9589-MZ

Ovu informaciju za Faktor potvrdio je brat nestalog mladića.

- Ne dozvoljavamo nikome od službenika Federalne uprave Civilne zaštite da priđe. Mi smo ga pronašli, ni jedan dan nismo odustajali. Tu smo pored njega i mi ćemo ga izvući - kazao je Armin Mulić.

Prema njegovim riječima, porodica nikada nije odustala od potrage i svaki dan su pretraživali rijeku Miljacku nizvodno, ne bi li pronašli Aldinovo tijelo.

- Jučer smo ovuda prolazili, ali tijela nije bilo. Danas nas je deset bilo u čamcu i našli smo ga. Zahvalan sam mojoj braći i ostalima koji su svaki dan bili uz mene. Sve smo odmah javili policiji. Neću dozvoljavati da se u ovo uključuje FUCZ jer su oni bili obustavili potragu - kazao je brat stradalog maldića.

VEZANI TEKST - Na ušću Miljacke u Bosnu pronađeno tijelo Aldina Mulića?

Aldin Mulić (28) i Irhan Fočo (24) prije 28 dana upali su u Miljacku u naselju Malta, a nakon toga pokrenuta je intenzivna potraga u kojoj su učestvovali pripadnici Civilne zaštite i GSS-a, vatrogasci, policija i psi tragači.

Dan kasnije je u rijeci Bosni kod Visokog pronađeno i identifikovano tijelo Irhana Foče.

(Bportal.ba/Faktor)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>