Braća blizanci iz BiH planirali teroristički napad: Bit će protjerani iz Njemačke

Blizanci iz Bosne i Hercegovine bit će protjerani iz Njemačke nakon što su ih tamošnje vlasti optužile za sudjelovanje u pripremi terorističkog napada, javljaju njemački mediji.
H20170310052506NjemackaPolicija1200p

Pokrajinski sud u Guestrowu u okrugu Rostock na zahtjev ministarstva unutrašnjih poslova donio je odluku da se u BiH deportuju dvojica državljana te zemlje uz ocjenu da predstavljaju opasnost za sigurnost Njemačke. Ova je odluka donesena na temelju Zakona o boravku koji će u tome dijelu prvi put biti primijenjen u saveznoj državi Mecklenburg-Vorpommern.

Do izručenja, koje se očekuje u septembru, blizanci iz BiH bit će u pritvoru.

Oni imaju sedam dana za ulaganje žalbu na odluku suda o protjerivanju.

Ministar unutarašnjih poslova pokrajine Mecklenburg-Vorpommern Lorenz Caffier izrazio je zadovoljstvo odlukom suda koja će dovesti do protjerivanja braće u BiH.

Braća su uhapšena zajedno s još jednom osobom krajem jula u protuterorističkoj akciji u Guestrowu zbog sumnji za pripremanje terorističkih napada i povezanosti s ekstremnim islamističkim organizacijama.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>