Crna Hronika Crna Hronika

Bosanska Krupa: Pronađeni dijelovi tijela ubijene žene

Policija Unsko-sanskog kantona pronašla je dijelove tijela žene koju je, prema vlastitom priznanju, u Velićima kod Bosanske Krupe, udarcima sjekirom ubio njen sin S. V. (33).

-Policijskoj stanici Bosanska Krupa slučaj je prijavio I. V., koji živi u inozemstvu i koji je kazao da mu je u telefonskom razgovoru njegov brat rekao da je ubio majku N. V. (60). Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici nisu zatekli nikog kod kuće. Osumnjičeni je u međuvremenu lišen slobode u Sarajevu i jutros je predat službenicima MUP-a USK – kazala nam je glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić, te dodala da je uhapšeni tokom krim-obrade ponovio da je u prethodnih nekoliko dana ubio majku, ali da nije mogao precizirati kad se to tačno dogodilo.

Pod nadzorom dežurnog tužioca, danas je obavljan uviđaj i djelimična rekonstrukcija, a dijelovi tijela ubijene nađeni su upravo na mjestu gdje je uhapšeni rekao da ih je ostavio.

Tridesettrogodišnjak je oko 18.30 sati predat u nadležnost Tužilaštva USK, a naložena je i obdukcija posmrtnih ostataka. Istraga će biti nastavljena i u narednim danima.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o Sabahudinu Veliću.

(Bportal/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!