BiH Slider Slider Vijesti

Borci u Parlamentu FBiH: Mušić i Tufekčić bit će odgovorni za radikalne mjere

Nekoliko demobilisanih boraca okupilo se ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH, a neki od njih ušli su unutra i poručuju da će tamo ostati dok ne razgovaraju sa predsjedavajućim Zastupničkog doma Edinom Mušićem i dopredsjedsjedavajućim Doma naroda i predsjednikom zajedničke Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova Jasenkom Tufekčićem.

Njihov predstavnik Hamza Krkalić rekao je da borcima nije jasno zašto se ne zakazuje sjednica Zastupničkog doma nakon što je, kako tvrdi, zajednička komisija oba doma usaglasila tekst Prijedloga zakona o pravima demobilisanih boraca.

– Čuli smo se sa Tufekčićem i on nam je rekao da usaglašeni tekst treba ići na mišljenje kod federalnig ministra za pitanja boraca Salke Bukvarevića. To je samo razvlačenje pameti – kaže Krkalić te naglašava da borci neće izaći iz Parlamenta dok ne dođu Tufekčić i Mušić, te da će njih dvojica u suprotnom biti odgovorni za radikalne mjere koje će borci poduzeti.

Krkalić tvrdi da je uvrštavanje u zakon boračkog dodatka od šest maraka za svaki mjesec proveden u borbi usaglašeno na sjednici Komsije.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!