BiH Slider Slider Vijesti

Borci blokirali glavni ulaz u zgradu Vlade FBiH u Mostaru

Sjednica Zajedničke komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova u Parlamentu FBiH najavljena je za danas u 14 sati u Mostaru, ali još uvijek nije počela.

Kako je javila reporterka N1 Adisa Imamović, ispred zgrade Vlade FBiH u Mostaru okupilo se nekoliko desetina boraca i blokirali su glavni ulaz u zgradu Vlade.

Poručili su članovima Komisije da neće izaći iz zgrade dok se ne riješe njihova pitanja i zahtjevi.

Održavanje sjednice je upitno jer još uvijek nema kvoruma, ali se dolazak ostalih članova očekuje. Borci su poručili ukoliko ih ne pozovu na sjednicu da će sami ući u zgradu.

Poručili su predsjedniku Jasenku Tufekčiću i članovima Komisije da je sramotan potez da se skrivaju, a na terenu je prisutan i određen broj pripadnika policije.

Podsjećamo, sjednica Zajedničke komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova Zakona o pravima demobilisanih boraca i njihovih porodica u Parlamenta FBiH zakazana je za danas u 14 sati u Mostaru, a od njenog ishoda zavisi da li će bivši borci ponovo krenuti u blokadu puteva i proteste.

Zakazivanje sjednice bio je jedan od uslova da demobilisani borci prekinu s blokadom puteva i protestima u ponedjeljak, 6. augusta kada su borci blokirali puteve na graničnom prelazu “Bijača”, te na magistralnom putu u Srebreniku i na petlji Šićki Brod, nakon što nije ispunjen njihov zahtjev da se za utorak zakaže sjednica oba doma Federalnog Parlamenta, kako bi se usaglasili različiti usvojeni tekstovi Zakona.

(Bportal.ba/N1)

Podijeli na društvene mreže!