Borba mlade Travničanke Elmedine Čauš: Uznapredovao karcinom dojke

Zdravstveno stanje mlade Travničanke, majke dvoje djece, Elmedine Čauš (29) se pogoršalo, objavljeno je na društvenim mrežama. Ona se trenutno nalazi u Istanbulu, gdje se liječi od karcinom dojke.
1000_1510251919caus_1

"Elmedina je danas detaljno pregledana, urađena je magnetna rezonanca, ultrazvuk, kao i još neki drugi pregledi. Ustanovljeno je da je karcinom nažalost brzo uznapredovao i trenutno se nalazi u trećem stadiju. Doktori imaju određene ideje i neka potencijalna rješenja pa je odmah u ponedjeljak zakazana jedna manja operacije gdje je planirano da se ukloni gornji, odnosno inficirani dio dojke, a to će se zatim zatvoriti tkivom sa abomena ili butine. Nakon toga radit će se analize i biopsije, nakon čeka dolaze kemoterapije te na koncu operacija kojom je planirano odstranjivanje kompletne dojke. Za sada još uvijek nemamo informacije koliko će sve koštati ali koliko god da bude skupit ćemo, jer mnogo je ljudi stalo uz Elmedinu i porodica se zahvaljuje od srca svima koji im daju podršku na bilo koji način" objavljeno je na društvenim mrežama.

Prvi apel za pomoć u liječenju Elmedine Čauš objavila je humanitarna organizacija Pomozi.ba

1000_1510251954caus_2

(Bportal.ba/Faktor)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>