Bodovanje Bošnjaka: Koga i šta brane ratni i poratni profiteri Alispahić i Radončić braneći, navodno, “ugrožene bošnjačke specijalce”?!

Hajka koju su zbog prijema budućih policajaca u Specijalnu jedinicu FMUP-a posljednjih dana pokrenuli mediji pod kontrolom dvojice nekada omiljenih "sposobnih, a manje poštenih" favorita Stranke demokratske akcije, Bakira Alispahića i Fahrudina Radončića, pokazuje kako bošnjački ratni profiteri i poratni medijski tajkuni i kreatori javne scene zamišljaju nacionalnu ravnopravnost tamo gdje je "njihov narod" u većini: za sve druge u institucijama nema mjesta na mapi.
RADONCIC_ALISPAHIC

Piše: Senad Avdić

Ne, ne daj Bože, samo zbog toga što su oni Hrvati, Srbi, ili ostali, nego zato što su manje sposobni, pametni, pošteni, snalažljivi od bošnjačkih policijskih arijevaca i obavještajnih pretorijanaca!

Podigni penziju, Dragane Vikiću! 

"Je li Lukaču cilj uništiti specijalnu jedinicu FUP-a: Čampara šuti i pomaže mu", panično pita, i ujedno odgovara portal-agencija "Patria" koji svojim u ratnom profiterstvu krvavo stečenim novcima financira i uređuje zloglasni Bakir Alispahić, koji se na američkoj crnoj listi, po abecednom redu, smjestio između brojnih Abu-terorista i Dodik Milorada... Dragana Lukača, direktora FUP, kao i ministra FMUP-a, taj i takav Alispahić optužuje da su izborom novih specijalaca narušili ugled i istorijski značaj ove jedinice "Vikićevih specijalaca", omiljenih i opjevanih u narodu. Lukač je čak svog imenjaka "Dragan Vikića poslao u penziju", zgražava se "Patria".

Vikić je otišao u penziju prije nekoliko godina, jer ga je na to tjerao zakon, ali je njegova istinska degradacija, profesionalna i ljudska, počela u toku rata, 1994. godine smjenjivanjem sa mjesta "proslavljenog komandanta" jedinice "Bosna" koje je aminovao i potpisao tadašnji ministar policije, današnji biznismen i novinski špekulant Bakir Alipahić koji je na čelo specijalaca turio Kemala Ademovića.

Alispahić je u bjesomučnoj kampanji etničkog čišćenja RMUP-a od nepodobnih Hrvata i Srba u tom periodu sa odgovornih funkcija, pored Vikića, uklonio i zamjenika komandanta sarajevske specijalne jedinice "Lasta" Jozu Anđića, potom načelnika policije u Novom Sarajevu Zlatka Miletića, dobitnika "Zlatne policijske značke" i desetine drugih što nacionalno, što "politički" nepodobnih i sumnjivih policajaca... Ovi su hrvatski kadrovi, kada se sve uzme, još dobro (peticom!) prošli u odnosu na doministra FMUP-a Jozu Leutara, likvidiranog 1999. godine u nikada rasvijetljenom terorističkom napadu!

Bakir Alispahić, preko svog polic-komesarskog portala, zamjera direktoru Lukaču i ministru Čampari što u specijalnu jedinicu FMUP-a nisu primljeni kandidati sa najviše bodova, nego je u službu zaposlen i poneki Hrvat, koji je sakupio manje bodova. Zanimljivo bi od Alispahića i njegove ekipe iz "Patrie" bilo čuti jesu li polaznici terorističkog kampa na "Pogorelici" koje je on birao (i zbog čega je dalekosežno nanio nesagledive štete međunarodnom ugledu BiH), birani i selektirani i prema "broju osvojenih bodova", ili prema nekim drugim kriterijima i "kvalitetama"?!

Nacionalnost nije važna, ako si Bošnjak 

Nacionalna struktura Federalnog MUP-a je godinama ozbiljno narušena, na štetu Hrvata, pa i Srba, struktura zaposlenih u svim organizacionim jedinicama (pa i u specijalnoj) ne odgovara nacionalnoj strukturi stanovništva u Federaciji BiH. Zbog toga svugdje u demokratskim sistemima u svijetu postoji princip "pozitivne diskriminacije" koji se ne primjenjuje samo na konstitutivne narode, nego na sve manjinske nacionalne zajednice.

Hajci na direktora Uprave policije FMUP-a i Lukača ministra policije Dubravka Čamparu, priključio se i "Dnevni avaz", prenoseći tekst iz "Patrije" uz vlastitu opremu i poneku originalnu klevetu. "Konsultant" "Avaza" Fahrudin Radončić, kojem još traje suđenje na Sudu BiH zbog pritiska na pravosuđe, nedavno je objasnio zašto je njegova stranka na visoku i dobro plaćeniu poziciju u Federaciji imenovala Borišu Misiraču (sina utjecajne članice VSTV Jadranke Lokmić Misirača).

"Moramo voditi računa, pored stručnosti o nacionalnoj izbalansiranosti u tijelima vlasti u Federaciji", objasnio je Radončić. Zašto princip kojeg se držao (navodno) u slučaju sina Jadranke Lokmić Misirača "konsultant" Radončić ne podrži u slučaju zapošljavanja u Specijalnoj jedinici FMUP-a?!

Hoće li Bakiru Alispahiću, koji je zbog slučaja teorističkog kampa na Pogorelici, hapšen i suđen, odnosno Radončiću, koji je do sada dva puta hapšen, biti išta lakše, ako ih narednog puta budu hapsili opet "braća Bošnjaci", a ne Hrvati i Srbi?!

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>