Regija Regija Regija i Svijet Regija i Svijet Slider Slider

Blokirani prilazi Hrtkovcima, očekuje se dolazak Šešelja

Poseban režim saobraćaja na snazi je od juče, a svi prilazi selu su blokirani iz pravca Šapca, Sremske Mitrovice, Pećinaca, Nikinaca i Rume.

Vozila se preusmjeravaju na obilaznice kroz druga sremska sela, a policijskih kontrola ima i na brojnim atarskim putevima u ataru Hrtkovaca, javlja Radio-televizija Srbije.

Dnevno magistralnim putem koji prolazi kroz Hrtkovce prođe oko 15.000 vozila.

Da bi se iz Platičeva stiglo do Jarka, desetak kilometara daleko, potrebno je ići obilaznicom oko 50 kilometara.

Kako navodi RTS, stanovnici kažu da su “zatočenici” mitinga koji je zabranjen, a koji ih ne interesuje, a kao problem ističu to što je danas Đurđevdan, a gosti im ne mogu doći.

Unatoč zabrani srbijanskih vlasti, radikali i njihov vođa, osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, najavljuju da će danas doći u vojvođansko selo Hrtkovce. Dolazimo u Hrtkovce “pa gdje nas policija zaustavi”, a “niko od nas neće nositi oružje”, rekao je Šešelj. Najavio je da će radikali “sjesti na zemlju ako ih policija počne tući”.

Vojislav Šešelj i radikali trebalo bi da stignu oko 10 sati u Jarak gdje se uveliko okupljaju novinarske ekipe. Funcionerke SRS Vjerica Radeta i Nataša Jovanović stigle su među prvima, prije lidera partije.

Takođe, Nenad Čanak i pristalice LSV trebalo bi da krenu iz Novog Sada oko 10.30 sati.

(Bportal.ba/Srna)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši