Fudbal Sport

Blaž Slišković zbog dugova u velikim u problemima

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i nekadašnji šef stručnog štaba Zrinjskog Blaž Slišković, prema službenim evidencijama Kantonalnog poreznog ureda Mostar – Odsjeka za prinudnu naplatu, ima dug po osnovu javnih prihoda u ukupnom iznosu od 57.409,23 KM.

Od kada je taj dug, da li je tražen otpis kamata, reprogram, kako ga naplatiti i šta nalaže zakon, iz Porezne uprave BiH nisu mogli komentarisati iz razloga što traženi podaci, u skladu sa članom 3. stav 1 tačka 4. Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH predstavljaju poreznu tajnu, i isti se ne mogu javno objavljivati bez prethodne pisane saglasnosti poreznog obveznika – prenosi Akta.ba.

Napominju da je Porezna uprava Federacije BiH poduzela sve mjere prinudne naplate koje su propisane Zakonom o Poreznoj upravi Federacije BiH i Pravilnikom o procedurama prinudne naplate. Izdato je rješenje o naplati porezne obaveze iz imovine poreznog obveznika i stavljena hipoteka na nekretninu, te stavljena zabrana otuđenja prometnog vozila.

Slišković od kraja prošle sezone više ne obnaša ulogu trener Zrinjskog s kojim je u sezoni 2017/2018 osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

(Bportal/Akta.ba)

Podijeli na društvene mreže!