Bitka za poziciju “prvog do šefa”: Adis Arapović ugrozio položaj Damira Arnauta

Dolaskom u SBB, Adis Arapović je ugrozio poziciju Damira Arnauta, koji je donedavno bio glavni strateg SBB-a i „prvi do šefa“, pa je na pomolu neizbježan sukob dvojca stranačkih ulizica Arapović-Arnaut.
damke

Nakon neslavnog rastanka sa nevladinim sektorom u kojem je nekoliko posljednjih godina figurirao kao trojanski konj lidera SBB-a Fahrudina Radončića, za čije je interese prilagođavao „ekspertne analize“ CCI-a, Adis Arapović je skinuo masku s lica i stavio se na raspolaganje svom stvarnom gazdi iz vladinog sektora, Fahrudinu Radončiću.

No, čini se da Arapović u vrhu SBB-a nije dočekan raširenih ruku, kao što je to bio slučaj s njegovom suprugom Adisom Arapović-Omerbegović, koja se netom nakon prelaska u SBB probila u sami stranački vrh gdje je voljom neprikosnovenog utemeljitelja preuzela drugu najvažniju unutarstranačku poziciju, piše Slobodna Bosna.

Radončić je Arapoviću namijenio funkciju šefa izbornog štaba, što je u stranačkim kuloarima protumačeno kao početak marginalizacije dosadašnjeg šefa, Damira Arnauta, koji je u kratkom vremenu od bivšeg savjetnika Harisa Silajdžića dospio do ključnog političkog stratega SBB-a. Ta je uloga odnedavno namijenjena drugom glumcu - Adisu Arapoviću – dok će donedavno prva stranačka vedeta, Damir Arnaut, prema novom rasporedu obavljati marginalne stranačke zadatke.

Sujetnom Arnautu teško je pala nagla degradacija, ali na promjenu stranačkog dresa još uvijek ne pomišlja, što zbog straha od medijskog linča Radončićevih batinaša, što zbog činjenice da na političkoj pijaci i nema visoku cijenu.

(Bportal.ba/Slobodna Bosna)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>