BIHAMK: U BiH promet vozila povremeno pojačan, uvjeti za vožnju relativno povoljni

U većem dijelu Bosne i Hercegovina promet vozila danas je povremeno pojačan, a uvjeti za vožnju relativno povoljni.
autuputevi

I pored toga, apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Povremene kraće obustave saobraćaja, od 08.00 do 16.00 sati, mogu se očekivati svakim danom na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Osojnica, gdje su u toku radovi na deminiranju terena.

Zbog radova na asfaltiranju, od 07.00 do 20.00 sati, dolazi do potpune obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta R-469 Banovići-Živinice, u Banovićima. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci, a predviđeno je da radovi traju do 1. septembra.

Na dionicama s aktuelnim sanacionim radovima saobraća se usporeno ili uz kraća zadržavanja. Izdvajaju se putni pravci: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prijelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(Bportal)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>