BiH Vijesti

BIHAMK: Smanjena vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove zbog magle

Vidljivost je u jutarnjim satima zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove.

Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Doboj, Doboj-Tuzla, Konjic-Jablanica, Lašva-Travnik, Tuzla-Orašje i Bosanski Brod-Odžak. Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prijelazima.

Zbog sanacije kolovoza na izlaznoj traci naplatnog mjesta Kakanj I (Papratnica) na autoputu A-1, do sutra do 12.00 sati, obustavljen je saobraćaj na ovom naplatnom mjestu. Preporučuje se  korisnicima tog izlaza s autoputa da koriste alternativne izlaze na naplatnim mjestima Kakanj ili Visoko.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, gdje se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno), obustavljen je saobraćaj teretnih vozila. Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog sanacionih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: M-19.2 Kladanj-Vlasenica, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Teslić-Doboj, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Crnoj Gori od 09.00 do 13.00 i od 15.00 do 18.00 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!