BiH Vijesti

BIHAMK: Na području Karaule policija isključuje teretna vozila bez lanaca

Zbog intezivnih snježnih padavina na području Karaule, na putu Olovo -Kladanj, policija isključuje sva teretna vozila koja nemaju postavljene lance.

Preko prijevoja Romanija (Sarajevo – Rogatica) i Mlinište (Glamoč – Mrkonjić Grad) na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Posebno izdvajaju se dionice: Sarajevo – Olovo – Kladanj, Sarajevo – Foča, Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik – Bugojno, Jajce – Donji Vakuf – Travnik, Bugojno – Kupres, te i na šire područje Mrkonjić Grada i Skender Vakufa. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje pojačana je frekvencija vozila. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prijelazu Bosanski Novi – Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!