BiH Vijesti

BIHAMK: Magla u centralnim i zapadnim krajevima, te u kotlinama

Na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga jutra saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. U centralnim i zapadnim krajevima, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te ponegdje u višim predjelima, magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost.

Savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na magistralnom putu M-6 Domanovići-Stolac, zbog izvođenja neophodnih radova (u blizini BP Rebac) od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U toku je redovno održavanje dionice magistralnog puta M-18 Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom. Radovi se izvode i na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) gdje se saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Apeluje se na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog održavanja „Prve noćne utrke u Kaknju“ večeras od 19.00 do 20.00 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-445 Kakanj-Ćatići (gradske ulice u sastavu ovog regionalnog puta).

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske obustavljen je saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!