Bego Gutić: Srebrenica je naša “druga Meka”, obaveza je pomoći povratnike

Vlada Tuzlanskog kantona (TK) spremna je da tokom 2018. godine nešto kvalitetnije podrži povratak i razvojne projekte na području Srebrenice - rekao je premijer TK-a Bego Gutić tokom današnjeg sastanka sa zamjenikom načelnika Općine Srebrenica Nerminom Alivukovićem i predsjednikom Skupštine općine Srebrenica Alijom Tabakovićem.
Srebrenica_09_11_2017

Uz zahvalnost za današnji prijem Tabaković i Alivuković su izrazili zahvalnost za svu dosadašnju podršku i pomoć koju je Tuzlanski kanton iskazao prema Srebrenici, te istaknuli da su se Srebrenica i Srebreničani uvijek mogli osloniti na TK.

Tokom sastanka razgovarano je o trenutnoj društvenoj, ekonomskoj i političkoj situaciji u Srebrenici, te je istaknuta spremnost Vlade TK da, u skladu sa svojim mogućnostima pomogne realizaciju nekih projekata, a time poboljša uvjete života za Srebreničane.

- Srebrenica je za nas 'druga Meka'. To je naše sveto mjesto i svi mi koji obnašamo određene funkcije imamo odgovornost za stanje i situaciju u Srebrenici. U skladu s tom odgovornošću naša je obaveza da pomognemo povratak i život naših povratnika - zaključio je premijer Gutić i najavio da će kroz programe podrške povratku, te poticaje privrednim subjektima u narednoj godini Srebrenica imati posebno mjesto, saopćeno je iz pres-službe TK.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>