Banja Luka: Treći pješadijski puk OS BiH izvršio postrojavanje

Na glavnom banjalučkom trgu danas je postrojena počasna jedinica Oružanih snaga BiH čiji starješina je predao raport predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću.
oruzane-snage-ivanic

Pripadnici počasnog voda, Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH bili su postrojeni na Trgu Krajine prije zvaničnog defilea pripadnika policije RS-a u okviru aktivnosti obilježavanja “Dana RS-a”, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Nakon što je primio raport, predsjedavajući Ivanić se pridružio predsjednicima Republike Srpske i Srbije, Miloradu Dodiku i Tomislavu Nikoliću koji prisustvuju svečanom defileu pripadnika policije RS-a povodom “Dana RS”.

Ova počasna jedinica OSBiH ne učestvuje u svečanoj paradi, već je samo predala raport predsjedavajućem Predsjedništva BiH.

Ivanić je jučer, kada je također počasni vod OS BiH bio postrojen u Banjoj Luci, gdje je položio vijenac stradalim u proteklom ratu, rekao da on kao član Predsjedništva BiH ima pravo na počasnu jedinicu Oružanih snaga BiH.

-Ja sam odlučio, a ne oni, da hoću da imam počasnu jednicu i njihova obaveza je bila da ispune moje naređenje. Vrlo jasno i svjesno to radim, zato što želim da pokažem da u ovoj zemlji nema pokušaja da se neko disciplinuje - rekao je tada Ivanić novinarima.

Ako neko, kako je naglasio, za ovo snosi odgovornost, onda je to on.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>