Svijet

Avionu sa 149 putnika u SAD-u u letu eksplodirao motor, ima povrijeđenih

dfshrthtrfjngnjghn

Avion je prevozio 149 putnika iz New Yorka u Dallas kad je eksplodirao jedan od motora. Kako se doznaje, u kabini aviona je došlo do pada pritiska zraka nakon što je komad motora aviona razbio prozor. 

Jedan od putnika, Marty Martinez, opisao je na Fejsu kako misli da su to bili njegovi posljednji trenuci, a da je “krv posvuda” u avionu.  

“Avion na letu 1380 iz New Yorka u Dallas morao se prisilno spustiti u Philadelphiju. Motor aviona je eksplodirao i raznio prozor tri sjedišta od mene. Eksplozija je ubila ženu (ili je ozbiljno povrijedila) koja je sjedila pored prozora. Nama su ispale maske za kisik”, napisao je Martinez na svojem Fejsu. 

Putnici svjedoče kako je avion, nakon što je dio iz motora raznio prozor kabine, ostao pun metalnih dijelova koji su se zabili posvuda. 

Putnici iz aviona na društvenim su mrežama objavili kako je do eksplozije motora na avionu došlo na visini od 10.000 metara i da su bili sigurni kako neće preživjeti prisilno slijetanje. 

“Slijetali smo petnaestak minuta, u kabini se čulo da putnici plaču. Svi smo bili u velikom strahu, mislili smo da je to kraj”, napisao je Martinez. Avion je prisilno sletio na izdvojeni dio na kojem su došla vozila hitne pomoći i vatrogasci. Neki od putnika napuštali su kabinu uz pomoć ljekara.

 Američki Nacionalni odbor za sigurnost prijevoza saopćio je kako se informacije o ovoj nesreći za sada još uvijek prikupljaju, a glasnogovornica tvrtke u čijem je vlasništvu avion nije htjela dati više podataka.

(Bportal.ba/Index.hr)Podijeli na društvene mreže!

Komentariši