Regija Regija i Svijet Regija i Svijet

Avionima Boing zabranjeni letovi u Srbiji i Kosovu

Avionima Boing 737-8 MAX i 737-9 MAX zabranjeni su polijetanje i slijetanje u Srbiji i prelijetanje zračnoga prostora zemlje, priopćio je Direktorat za civilno zrakoplovstvo te zemlje.

Imajući u vidu sigurnosnu direktivu Europske agencije za sigurnost zračnoga saobraćaja – EASA, Direktorat civilnog zrakoplovstva Srbije donio je žurno obavještenje kojim se zabranjuje korištenje aviona tipa Boing model 737-8 MAX i 737-9 MAX za polijetanje i slijetanje na zračne luke u Srbiji, kao i za prelete u zračnom prostoru Srbije, navedeno je u saopćenju.

Direktiva Europske agencije je uslijedila poslije pada Boingovog aviona u Etiopiji modela Boing 737-8 kada je poginulo 157 putnika i članova posade.

Iz Direktorata za civilno zrakoplovstvo Srbije naveli su i da u registru zrakoplova u Srbiji nisu upisani spomenuti modeli aviona.

Letovi ovih aviona privremeno su zabranjeni i nad zračnim prostorom Kosova. Iz nadležne agencije navode da je razlog zabrane istraga koja se vodi u vezi sa opremom tih tipova aviona, prenosi RTCG.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!