Regija i Svijet Regija i Svijet Slider Slider Svijet

Ankara: Svečani prijem povodom dana OS BiH

U Ankari je održan svečani prijem povodom Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, čiji domaćin je bio ambasador BiH u Ankari Bakir Sadović.

Prijemu je prisustvovao i ministar odbrane Turske Hulusi Akar koji je u obraćanju prisutnima čestitao Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, dodajući da je Turska uvijek pridavala veliki značaj toj zemlji. Izrazio je zadovoljstvo da su, u okviru snažnih historijskih veza i zajedničkih vrijednosti, odnosi Turske i BiH svakim danom sve snažniji.

– Sve nas zaista raduje činjenice da možemo vidjeti kako se naši odnosi svakim danom sve više razvijaju na svim poljima – kazao je Akar.

Istakao je da Bosna i Hercegovina ima vrlo kvalifikovano vojno osoblje te da je vrlo brzo obavila sve vrste priprema da postane članica NATO-a.

– Republika Turska i njene Oružane snage pružili su svaku vrstu podrške, a tako ćemo nastaviti i ubuduće – rekao je Akar.

Komentarišući postupke američkih snaga koje pružaju obuku teroristima YPG/PKK-a, Akar je istakao da je “neprihvatljivo da neko obučava teroriste”. Kazao je i kako će njegova zemlja nastaviti borbu protiv terorizma i u narednom periodu.

– Do danas smo vodili veliku borbu protiv svih terorističkih organizacija kao što su FETO, PKK, YPG i ISIS kako bi uspostavili sigurnost i mir u zemlji i regionu, a naše operacije ćemo nastaviti odlučno i ubuduće sve dok ne neutrališemo i posljednjeg teroristu – kazao je Akar.

Prijemu su prisustvovali članovi vojne misije, visoki turski zvaničnici, predstavnici diplomatskog kora i brojne druge zvanice.

(Bportal.ba/Anadolija)

Podijeli na društvene mreže!