Magazin Život

Amra Silajdžić Džeko podržala i akciju šišanja i doniranja kose u Bihaću

600_15234588171522058144srce_za_djecu1 (1)

Ovaj humanitarni projekat podržala je i Amra Silajdžić Džeko donirajući svoju kosu, a posebno zalaganje i humanost pokazala je postavši prva ambasadorica Udruženja “Srce za djecu”. Odlučna da se glas djece oboljele od raka čuje što dalje, Amra je iskoristila svoj i podržala akciju šišanja u Tuzli jednom video porukom za sve građane Tuzlanskog kantona.

Njena podrška nije izostala ni ovaj put. Amra je poslala još jednu video poruku povodom akcije šišanja i doniranja kose u Bihaću, te na taj način ponovo pozvala sve građane, a posebno one iz Unsko-sanskog kantona i grada Bihaća da podrže ovu nadasve humanu akciju.

– Udruženje ovim putem poziva sve ljude dobre volje da dođu u Bingo Centar u Bihaću, 15. aprila od 10 do 16 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka. Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 centimetara dužine (idealno je i duže). Do sada smo izradili i uručili 15 perika, a šest perika su trenutno u procesu izrade. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu – navode iz Udruženja.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši