Amerikanci kažu: Čokoladno mlijeko daju smeđe krave?

Zabrinjavajući broj stanovnika SAD-a ne zna kako nastaje čokoladno mlijeko, pokazala su najnovija istraživanja.
cokoladno_mleko

Istraživanje Centra za inovacije kompanije ”US Dairy” pokazalo je da je čak 48 posto Amerikanaca ne zna kako se dobija čokoladno mlijeko. To je oko 16.4 miliona ljudi, što je više nego ukupna populacija Ohia, prenosi Independent.

Ako taj podatak djeluje pesimistično, slijedi još gori: Skoro 10 posto stanovnika SAD-a misli da čokoladno mlijeko daju smeđe krave. Da stvar bude još gora, u anketi nisu učestvovala djeca, već 1.000 osoba starijih od 18 godina.

Ovo nije prva studija koja je dala zabrinjavajuće rezultate. Prethodno istraživanje pokazalo je da skoro 20 posto Amerikanaca ne zna da se hamburger pravi od govedine.

Suosnivač nevladine organizacije FoodCorps koja radi na uvođenju edukacije o agrikulturi i nutricionizmu u osnovne škole ističe i podatak da jako puno američke djece ne zna da je pomfrit zapravo krompir, kao i to da su kiseli krastavci u tegli zaista krastavci.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>