BiH Vijesti

Ambasadori Rusije i Kine podržali SNSD: Primjer dobre saradnje

Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov poželio je danas Savezu nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ uspjeh u zaštiti prava građana Republike Srpske u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom. Ivancov je ocijenio da je SNSD vodeća politička snaga u Republici Srpskoj koja uživa povjerenje naroda.

– Djelovanje SNSD je sastavni dio naših bilateralnih odnosa, jer je ova partija partner Јedinstvenoj Rusiji, vodećoj partiji u mojoj zemlji – rekao je Ivancov u obraćanju na Saboru SNSD-a u Laktašima.

On je pročitao pismo rukovodstva Јedinstvene Rusije koje je upućeno povodom održavanja Sabora SNSD-a.

U pismu je navedeno da je uspostavljanje odnosa dvije političke partije značajno jer se time jača uzajmna saradnja.

Ivancov je naveo da je rukovodstvo Јedinstvene Rusije poželjelo uspjeh u realizaciji svih planova koje ima SNSD.

Kineski amasador u BiH Јi Ping poručio je da je Kina protiv bilo kakvog protekcionizma i da je za saradnju zasnovanu na uzajamnom poštovanju. Јi Ping je u obraćanju na Saboru SNSD-a istakao da Komunistička partija Kina ima dobre odnose sa SNSD-om.

– Vjerujem da će naši dobri odnosi biti nastavljeni, a zasnovani su na uzajamnom poštovanju – rekao je Ping i poželio uspješan rad Saboru.

Јi Ping je ocijenio dobrom saradnju Kine i BiH, posebno u oblasti ekonomije.

Kao primjer dobre ekonomske saradnje, Јi Ping je naveo Termoelektranu u Stanarima, te istakao da nije bilo lako realizovati ovaj projekat, ali da vjeruje da će takvih projekata biti i u budućnosti.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!