BiH Vijesti

Aljoša Čampara o pisanju Avaza: Radončiću, u laži su kratke nog(ic)e!

Ne treba više dokazivati Radončićev pritisak na pravosuđe. Da ne navodim i ostale bljuvotine u njegovim pamfletima ovih dana koje njegov bolesni um štanca. Osim što neuspješno drugima podmeće svoje krivično djelo – pritisak na pravosuđe, neće uspjeti ni Radončićeva zamisao da ovu državu pretvori u svoju privatnu prćiju. U oktobru će se desiti treći bezuspješan pokušaj Fahrudina Radončića da predstavlja Bošnjake u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Desiće se to ovom primitivcu iz plemena Kuči albanskog porijekla sa Prokletija sa nelegitimnim pretenzijama da predstavlja Bošnjake, dok istovremeno javno ističe da su opravdani zahtjevi njegovog koalicionog partnera Dragana Čovića za legitimnim predstavljanjem Hrvata.

Samoproglašeni “intelektualac” Radončić, vlasnik sumnjivo stečene diplome nastavnika likovnog vaspitanja izdatoj navodno u Nikšiću, vidno uznemiren svojim statusom u bošnjačkom narodu kojem ne pripada, očigledno i dalje žali za vremenima neuspjelih državnih udara, paljevine državne zastave i zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Po ustaljenoj matrici i metodama srbijanskih obavještajnih službi iz najmračnijih vremena, a u cilju hegemonističke politike Srbije, Radončić kao dobar saradnik KOS-a kako ga je opisao major Mustafa Čandić, nastavlja sa svojom preuzetom zadaćom.

Takvim metodama on kontinuirano pokušava destabilizirati Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake. To i ne iznenađuje od čovjeka koji je veoma kasno, sa trideset i nešto godina i pod nerazjašnjenim okolnostima i motivima, došao u Bosnu i Hercegovinu sa jednom kesom, a iz rata izlazi sa kompanijom na osnovu koje danas raspolaže milionskim tornjevima po Sarajevu, dok njegova bivša supruga razvodom postaje vlasnica grupacije od 200 miliona KM. Radončić nikada nije uspio shvatiti i prihvatiti osnovne postulate i vrijednosti naroda kojim, zbog svoje bolesne ambicije, želi vladati i zemlje u čijem Predsjedništvu nepostojećim zaslugama želi zasjesti.

Zbog miljea iz kojeg potiče, u kojem živi, radi i djeluje, Radončić policiju, tužilaštvo, sudstvo i ostale agencije i institucije pravde i prava prirodno smatra svojom suprotnom stranom, te iz tog razloga i nastavlja sa bolesnim konstrukcijama i napadima na iste. Radončić ne napada samo one kojima služi, a služi samo onima kojih se boji.

Sila i silništvo su ideologija Fahrudina Radončića, a njih najviše ima u službama razvijenim na doktrinama totalitarističkih režima i u miljeu organizovanog kriminala razvijenog na doktrinama njegovog partnera i prijatelja Nasera Kelmendija – osuđenog balkanskog narkobossa sa američke crne liste u čijem procesu na Kosovu je bio svjedok odbrane.

U pravnom i praktičnom smislu Radončić ne poznaje zakone Bosne i Hercegovine, ne poznaje Božije zakone ili neke druge normative, već samo zakone Leke Dukađinija. Zato ne iznenađuje što ne poštuje red i zakon, vladavinu prava, niti iznenađuje što živi okružen miljeom u kojem su laž, ubistva i kriminal svakodnevne teme.

Radončiću, u laži su kratke nog(ic)e!

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši