Alija Izetbegović prvi je dobitnik Nagrade mira Kadesh, jer je učinio sve da se sačuva mir

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović povodom dodjele “Nagrade mira Kadesh” prvom predsjedniku Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Aliji Izetbegoviću mišljenja je da je napravljen pravi izbor kada je u pitanju izbor dobitnika ove nagrade jer je on učinio sve da sačuva mir.

600_1506595419bakir-izetbegovic

- Mislim da se prvi put dodjeljuje ova nagrada i da su napravili dobar izbor za prvog dobitnika, za našeg rahmetli predsjednika Aliju Izetbegovića. Alija je učinio sve da se sačuva mir, da ne dođe do rata, a kada je došlo do rata, osim što je učinio sve da ne izgubi taj rat, učinio je sve da se postigne mir, pa makar i nepravedan mir – Kazao je Izetbegović.

Podsjetio je na riječi svoga oca, koji je govorio: "Bolje je stotinu godina pregovarati i dogovarati nego jednom ratovati".

Međunarodnom simpozijumu o miru, jednakosti i bratstvu KADESH, koji će danas biti održan u Corumu, u Turskoj, prisustvovat će i premijer te zemlje Binali Yildirim. Održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>