Crna Hronika Crna Hronika

Akcija Zadruga: Određen pritvor za dvije i mjere zabrane za 12 osoba

kantonalni-sud_zgrada333-696x456

Mjere zabrane određene su za: Damira Memagića, direktora firme Frimeco, Igora Došića, odgovornu osobu u kompaniji KimTec, Hajrudina Vlajčića, odgovornu osobu u pravnoj osobi ‘Drina’, Almiru Kaziću, rukovodiocu u firmi AMS plastic & design, Seadu Musiću iz Zanatske zadruge Gros comp, Feđi Morankiću iz kompanije ASA osiguranje, Almi Moranjkić iz kompanije ASA agent, Hamedu Ramiću iz Euroasfalta, Mirsadu Berberoviću, vlasniku kompanije Bihexo, Mustafi Habiboviću iz firme ‘Hokoš Bokoš’, Asmiru Dževlanu iz firme Ans Drive i Ajnuru Pekmezu iz Greenline Marketinga.

Izrečene mjere zabrane podrazumijevaju zabranu sastajanja i javljanje nadležnoj policijskoj stanici svakih 14 dana.

U sklopu akcije “Zadruga”, čija je realizacija počela 24. januara, izvršeni su pretresi na više lokacija na području KS-a i privedeno više osoba, osumnjičenih za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlasti i pranje novca. te je izuzeta obimna dokumentacija.

Tužilaštvo KS je u ovom predmetu istražne radnje provodilo u koordinaciji sa MUP-om KS, Finansijsko-obavještajnim odjelom Državne agencije za istrage i zaštitu i inspektorima Porezne uprave FBiH te uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

(Bportal.ba/Fena)

 

 

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši