Crna Hronika Crna Hronika

Akcija “Smart” u Sarajevu: SIPA zaplijenila 4 kg spida, 280 tableta ekstazija, oružje…

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak su, pod nadzorom Tužilaštva BiH, realizovali akciju kodnog naziva “Smart” u kojoj su dvije osobe uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Neovlašteni promet opojnim drogama”.

Prilikom realizacije navedene akcije policijski službenici SIPA-e su po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, izvršili pretres stambenih objekata i pratećih prostorija, motornih vozila i osoba na tri lokacije na području grada Sarajeva.

Tom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto oko 4,3 kilograma grumenasto-kristalne materije, koja ima morfološke karakteristike opojne droge “metamfetamin“ (speed), 280 komada tableta, koje svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin“ (extasy), digitalna vaga, dvije automatske puške sa pripadajućim okvirom i 123 komada metaka cal. 7,62 mm i jedan mobilni telefon.

Privremeno oduzeti predmeti će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Po okončanju pretresa, u službenim prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada nad uhapšenim, koja su u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!