Crna Hronika Crna Hronika

Akcija “Neon”: Uhapšena i Arnela Ožegović, u Bulbulovom stanu zatekli djevojku s Pala

bulbul-ozegovic-696x456

Podsjetimo, u sklopu navedene akcijeizvršeni su pretresi na tri lokacije na području navedenog Kantona i to dva stana i jedan ugostiteljski objekat, te su uhapšeni Selvedin Bulbul, Selma Delić i Arnela Ožegović.

Njih troje su u ranijem periodu i tokom 2017. godine, radi sticanja protupravne imovinske koristi kontinuirano, omogućavali i organizovali pružanje seksualnih usluga većem broju N.N, osoba u noćnom klubu koji je pretrešen u toj akciji, na način da su u ličnim kontaktima ili posredstvom drugih osoba pronalazili djevojke za pružanje seksualnih usluga i privlačenje klijenata.

Arnela-Ožegović
Arnela Ožegović

Prilikom izvršenih pretresa pronađeno je i oduzeto oružje, municija, sef sa većom količinom novca, medikamenti, mobilni aparati i SIM kartice, notesi i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

Policija je potvrdila da je pretres izvršen u klubu “Orlando” na Dobrinji, kao i Bulbulov stan gdje je pronađeno 105.000 KM. U stanu na djelu je zatečena i djevojka (21) s Pala.

Kako je ranije saopšteno, Bulbul je bio predvodnik boračkih protesta u Sarajevu, dok je Ožegović i ranije privođena zbog više krivičnih djela.

Javnost ju je upoznala po slučaju iz 2014. godine kada je pucala u svog momka Veldina Šeraka koji tada zadobio povrede opasne po život.

(Bportal.ba/Fokus)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši