BiH Nekategorisano Vijesti

Ajnadžić: Do 3. septembra ponovo će se otvoriti Centar za djecu sa poteškoćama u razvoju

Do 3. septembra Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju će početi sa radom.

Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju zatvoren je duže od mjesec dana, a sve zbog kvara na zajedničkim instalacijama stambeno-poslovnog objekta iznad prostora u kojem je smješten Centar. Kako je javnost upoznata, otpadne vode počele su prodirati u prostor zbog čega mališani i roditelji u njemu više nisu mogli boraviti.

Nakon niza poziva upravitelju Sarajevostana su tokom vikenda otklonili kvar, ali sada predstoji posao da se prostor očisti i sanira s obzirom da je načinjena prilična materijalna šteta.

Općina Centar je ustupila, rekonstruisala, adaptirala i opremila prostor u kojem je smješten ovaj Centar, a za tu namjenu je izdvojeno oko 160 hiljada maraka. S obzirom da je ovaj Centar visoki prioritet Općine, načelnik Nedžad Ajnadžić je posjetio Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju.

U razgovoru sa predstavnicima Sarajevostana i predsjednicom Udruženja Colibri koje implementira projekat u Centru za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju, načelnik Ajnadžić je kazao da su djeca najvažnija.

– Općina Centar je realizovala ovaj projekat kako bi pomogla djeci i roditeljima. Nedopustivo je da Centar ovoliko dugo ne radi i mi zahtijevamo da se sva šteta sanira što je prije moguće. I Općina će u skladu sa mogućnostima opet pomoći. Sarajevostan je sanirao kvar, ali je preostalo još mnogo posla. Međutim, sve se mora završiti do 3. septembra i to je krajnji rok. Djeca ne smiju ispaštati – naglasio je Ajnadžić.

Hrnjić se zahvalila Općini Centar i načelniku Ajnadžiću.

– Mnogo vremena je potrošeno, ali ipak kvar je otklonjen. Sada predstoji borba da se sanira šteta, ali nadamo se da će zahvaljujući Općini i to biti riješeno – istakla je Hrnjić, navodi se u saopćenju Općine Centar.

(Bportal/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!