Crna Hronika Crna Hronika

Ado Balijagić u pritvoru zbog pokušaja ubistva u Tuzli

Ado Balijagić, sin advokata Faruka Balijagića, uhapšen je u Tuzli i određen mu je jednomjesečni pritvor zbog pokušaja ubistva, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

“Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Adu Balijagića (33) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva. On je osumnjičen da je u ranim jutarnjim satima 9. septembra 2018. godine, nakon kraće verbalne prepirke s jednom osobom iz Banovića, svojim automobilom BMW džip tu osobu udario i nanio joj veći broj povreda”, stoji u saopćenju.

Naime, nakon kraće verbalne prepirke koju su imali u ugostiteljskom objektu u hotelu Tuzla, Balijagić je izašao napolje i sačekao ga u svom u vozilu u blizini Filozofskog fakulteta i Gradske uprave u Tuzli. Kada je oštećeni s prijateljem izašao iz ugostiteljskog objekta, Balijagić je automobilom nasrnuo na njega, udario ga prednjim dijelom vozila u lijevu nogu i odbacio ga na beton. Tako mu je nanio povrede na nogama, a od udarca i pada na beton ova osoba je dobila i povrede glave, lica, vrata, grudnog koša i ruku.

Nakon toga se Balijagić vratio i toj osobi prijetio da će ga ubiti.

U jutarnjim satima osumnjičenog su pripadnici MUP-a TK lišili slobode. Nakon obavljene kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu je predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

U toku su istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

(Bportal.ba/Klix)

Podijeli na društvene mreže!