Ostali sportovi Sport

Adnan Ćatić ostaje u pritvoru, pokrenuta nova istraga zbog dopinga

Bivši svjetski bokserski prvak Adnan Ćatić uhapšen je u petak u Kölnu na fitnes sajmu “Fibo”. Bokser, poznatiji pod imenom Felix Sturm, uhapšen je jer se sumnjiči za utaju poreza od prodaje ulaznica, ali i od TV prava za svoje mečeve, a njemački mediji prenijeli su informacije kako je riječ o milionskim iznosima koji su završili na računu jedne švicarske konsultantske kompanije.

No, čini se da tu nije kraj problemima. Naime, dok se nalazi u pritvoru, protiv Ćatića je otvorena nova istraga zbog korištenja nedozvoljenih sredstava. Poznati bokser sumnjiči se da je 20. februara 2016. godine u borbi za WBA pojas protiv Rusa Fedora Chudinova bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu stanazolol.

Ćatić je već jednom bio pred sudom zbog činjenice da je njegov nalaz nakon meča protiv Chudinova bio pozitivan, ali je 8. januara ove godine Zemaljski sud u Kölnu odustao od optužnice. Uslijedila je žalba tužilaštva koja je očito urodila plodom, pa je Ćatić u periodu od svega nekoliko dana osumnjičen po dva različita osnova.

Kada će sudski proces početi, zasad nije poznato.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!