BiH Izdvojeno Izdvojeno Slider Slider Vijesti

Džaferović u Živinicama: Snaga SDA izvire iz naroda, ona je ideja po mjeri čovjeka

Nastavljajući seriju tribina i razgovora sa građanima, Šefik Džaferović je posjetio Kladanj i Živinice.

Na tribini u Živinicama predstavljena je njegova besprijekorna profesionalna i politička biografija. Džaferović je odgovarajući na brojna pitanja predstavio svoj politički program i iznio stav o svim bitnim političkim temama u BiH.

– Bošnjacima je, posebno u vremenu u kojem živimo, potrebna odgovorna politika, kojoj je interes države u prvom planu. Takvu politiku vodi SDA, a snaga SDA izvire iz naroda. SDA je ideja po mjeri običnog čovjeka, vrijednog radnika, duha zajedništva i solidarnosti kojom čuvamo državu Bosnu i Hercegovinu – kazao je Džaferović.

Bošnjacima, istaknuo je, ne trebaju privatni politički projekti koji su u vlasništvu čovjeka koji ne liči na svoj narod, ne dijeli njegove vrijednosti i ne smije da se pojavi među narodom, i koji je za svoj lični interes spreman uraditi sve, pa i optužiti Bošnjake da su počeli rat.

– Ne treba Bošnjacima ni politika koja je zbog puke borbe za vlast i nekoliko pozicija, spremna da nanese štetu i narodu i državi. Takvi su dvaput bili na vlasti, a posljedice njihovih grešaka, poput zakona o prebivalištu, još dugo ćemo osjećati. Oni se i sada tajno sastaju i spremni su da se udruže s onima koji direktno rade protiv države, samo da bi se domogli pozicija. Takvima nisu problem oni koji otvoreno rade protiv BiH, koji ruše institucije i žele podjele. Ne, takvi su im prihvatljivi i takvima su i oni prihvatljivi. Ali im zato smeta i isključivo napadaju SDA, koja je najjača brana nasrtajima na državu i bošnjački narod. Na njihovu nesreću, naš narod zna prepoznati šta su čiji motivi – naglasio je Džaferović, saopćeno je iz SDA.

 

(Faktor/Bportal)

Podijeli na društvene mreže!