Regija i Svijet Svijet

28 policijskih automobila u potjeri za državljaninom BiH i dvojicom Crnogoraca

Službenicima saobraćajne policije na jednom punktu za kontrolu teških vozila u blizini Hamburga bio je to normalan radni dan. Sve dok u četvrtak rano ujutro nisu ugledali Fiat Stilo koji i nije trebao biti predmet njihovog zanimanja. Ipak automobil im je pažnju privukao jer je imao ukradene tablice pa su ga željeli zaustaviti i provjeriti vozača, piše Focus.

No, vozač nije stao na signal policije, nakon čega je uslijedila dramatična potjera kakva se ne pamti na sjeveru Njemačke. Vozač Fiata bježao je autocestama A1 i A25, kroz obližnji Bergedorf i dalje u pravcu Billstedta, prolazeći kroz crvena svjetla na semaforu i kršeći pravila o maksimalnoj dozvoljenoj brzini.

U potjeri je učestvovalo čak 28 patrolnih policijskih automobila, neki su blokirali sporedne ceste kako ne bi stradali nedužni sudionici u prometu.  U blizini Reinbeker Reddera, na cesti B5, policija je postavila dva patrolna avozila kao barikadu, ali je ih vozač Fiata uspio izbjeći.

Tom prilikom zamalo je pregažen policajac koji se spasio skokom u stranu, pritom ispalivši tri metka iz službenog pištolja u pokušaju da zaustavi Stilo. Na ulazu u Kandinskyallee, Fiat Stilo se zabio u drvo, ali to nije bio kraj potjere. Vozač i dvojica njegovih suputnika su izašli iz vozila i pokušali pobjeći od policije. No, uz pomoć policijskih pasa sva trojica su uhapšena.

Ustanovljeno je da su dvojica državljani Crne Gore, i to muškarci starosti 22 i 26 godina, dok preostali 23-godišnjak ima državljanstvo BiH. Najgore je prošao državljanin BiH kojeg je tokom potjere ugrizao policijski pas pa je morao u ambulantu.

Pretpostavlja se da je za volanom Fiata bio 22-godišnji Crnogorac kojem je određen pritvor, dok su dvojica njegovih suputnika puštena nakon uzimanja otisaka prstiju.

(Bportal/Vecernji.ba)

Podijeli na društvene mreže!